Luni-Vineri: 09:00-17:00  0751.13.10.70

Cu ce se incepe curatenia in casa? Idei care sa te ajute in obtinerea unei case curate, ordonate si frumoase

Imagine Cu ce se incepe curatenia in casa? Idei care sa te ajute in obtinerea unei case curate, ordonate si frumoase

Casa reprezinta locul in care tu si familia ta petreceti cea mai mare perioada a timpului. Astfel, acesta trebuie sa fie una primitoare, aranjata si frumoasa, insa nu doar designul interior este cel care conteaza, ci si curatenia din interiorul locuintei tale! Orice tablou contemporan, covor din cea mai fina tesatura sau mobilier facut special pe comanda isi pierde din valoare atunci cand este asociat cu praf, dezordine si mizerie. Pentru a te asigura ca ai cea mai primitoare locuinta si a te bucura de un spatiu cu adevarat confortabil, in care sa te relaxezi la finalul unei zile aglomerate, acorda o atentie speciala procesului de curatenie!

Cuprins

  1. Cu ce se incepe curatenia in casa - alcatuirea unui plan si impartirea sarcinilor
  2. Ordinea operatiilor de curatenie in functie de camera
    1. De unde se incepe curatenia intr-o casa - dormitor
    2. Ordinea operatiilor de curatenie - bucatarie
    3. De unde se incepe curatenia intr-o casa - baie

1. Cu ce se incepe curatenia in casa - alcatuirea unui plan si impartirea sarcinilor

Inainte sa te apuci de procesul de curatenie propriu-zis, este important sa observi care sunt nevoile casei tale, astfel incat sa stii cat timp va dura intreaga operatiune, de ce produse ai nevoie si cum sa aloci sarcinile tuturor membrilor familiei. Dupa ce ai observat stadiul in care se afla casa ta si ai identificat intervalul de timp de la ultima curatenie, poti sa iti schitezi un plan cu referire la procesele pe care trebuie sa le intreprinzi in fiecare camera. Aduna produsele de curatenie necesare, care te vor ajuta sa ai o locuinta igienizata si sigura pentru sanatatea ta si a familiei tale, iar apoi incearca sa ii implici pe toti membrii familiei in aceasta activitate, pentru ca tot procesul va fi unul mult mai placut si distractiv, iar rezultatul final va fi gata mai repede!

2. Ordinea operatiilor de curatenie in functie de camera

Deoarece fiecare camera din casa ta este diferita si are un scop unic, nu poti folosi aceiasi pasi in realizarea curateniei si nici aceleasi produse. Un sfat general, insa, este acela de a porni mereu curatenie de sus in jos; in caz contrar, daca mai intai te apuci de podea sau de covoare, cand vei ajunge in partea superioara a camerei, tot praful si mizeria vor cadea din nou pe podea, iar practic vei fi nevoita sa muncesti de 2 ori, un lucru pe care, cu siguranta, nu ti-l doresti!

2.1. De unde se incepe curatenia intr-o casa - dormitor

Incepe prima data cu dormitoarele, unde este recomandat sa folosesti detergenti profesionali si odorizante pentru camera, iar apoi concentreaza-te pe bucatarie si baie. Lasa geamurile larg deschise, pentru a aerisi camera, aduna toate lucrurile imprastiate de pe jos si pune-le intr-o parte, strange asternuturile de pe pat si pune-le la spalat, iar apoi apuca-te sa stergi praful cu ajutorul unei carpe fine si a unui spray special pentru mobila. Spala geamurile si curata oglinzile cu atentie, iar la final aspira si spala podeaua sau covorul. Ca ultim pas, pune asternuturi noi si curate pe pat si foloseste un odorizant pentru camera, intr-o aroma fresh!

2.2. Ordinea operatiilor de curatenie - bucatarie

Bucataria trebuie sa fie una dintre cele mai curate si igienizate incaperi din casa, deoarece aici este locul in care tii alimentele pe care urmeaza sa le prepari in mancaruri delicioase. Dintre produsele de curatenie pentru bucatarie nu trebuie sa iti lipseasca detergentul de vase, solutia anticalcar, o pasta de curatare care sa inlature grasimea si petele dificile, dar si o solutie de spalat podeaua. Incepe prin a spala vasele, iar apoi fa curatenie in dulapuri, camara si frigider, si arunca toate produsele expirate sau de care nu mai ai nevoie. Curata masa, aragazul si mobilierul, iar apoi poti trece la spalarea podelei cu ajutorul unei solutii speciale si a unui mop.

2.3. De unde se incepe curatenia intr-o casa - baie

La fel ca bucataria, si baia are nevoie de o atentie deosebita, asa ca opteaza sa folosesti produse de curatenie pentru bai si toalete, precum solutie anticalcar, solutie antimucegai, clor, odorizante pentru wc sau detartrant. Incepe prin a depozita intr-o alta incapere obiectele de igiena personala, astfel incat acestea sa nu te incurce in procesul curateniei. Peretii baii sunt deseori afectati de mucegai, din cauza umiditatii ridicate, insa poti rezolva aceasta problema prin folosirea unei solutii speciale. Apoi, curata si dezinfecteaza bine cada, chiuveta, wc-ul, inlatura urmele de calcar de pe robinete, sterge oglinda, fa curat in dulapiorul de cosmetice, da cu mopul si baga la spalat sau schimba perdeaua de la dus.

Curatenia este importanta atat pentru aspectul casei, cat si pentru sanatatea si siguranta ta si a familiei tale, deoarece o locuinta neingrijita poate duce la probleme respiratorii, alergii si o calitate a vietii mult mai scazuta. Asadar, aloca-i casei tale grija de care are nevoie, iar tu te vei putea bucura de un spatiu mai frumos, ordonat, curat si luminos, care ii va impresiona pe toti musafirii!

Sursa foto: Shutterstock.com

Cosul meu

Cosul este gol.