Luni-Vineri: 09:00-17:00  0751.13.10.70

Dragi clienti, În perioada 23.12.2024 - 08.01.2025 suntem în vacanta de sărbători. Comenzile lansate în această perioadă vor fi procesate începând cu 09.01.2025SARBATORI LINISTITE ALATURI DE CEI DRAGI!

Cu respect, Echipa Dacris94
Mai bun, mai curat, mai convenabil

Curatare calcar: cum il poti indeparta de pe ORICE suprafata cu ajutorul produselor profesionale

Imagine Curatare calcar: cum il poti indeparta de pe ORICE suprafata cu ajutorul produselor profesionale

Curatare calcar: cum il poti indeparta de pe ORICE suprafata cu ajutorul produselor profesionale?

Stiai ca pe parcursul unui an, casa ta poate fi "gazda" pentru aproximativ 13 kilograme de calcar?

In reteaua publica de alimentare cu apa din Romania, sul este o mare problema. Intalnim deseori buletine de analiza a apei care arata un continut mare de astfel de sedimente, care ajung peste tot in gospodarie: de la fierbatoare de apa si robinetii din baie, pana la locurile pe care nu le poti vedea, cum ar fi tevile si interiorul ms de spalat. Nu numai ca depunerile de calcar au un aspect inestetic, acestea pot provoca daune aparatelor electrocasnice si chiar le pot face mai putin eficiente din punct de vedere energetic.

Indepartarea si preventia calcarulse o provocare constanta si poate deveni o corvoada in lipsa unor produse de curatenie adecvate. Expertii de la Dacris94 vin in ajutorul tau cu o gama variata de produse profesionale de curatenie impotriva petelor si a depunerilor de calcar. In plus, cu ajutorul acestui articol vei afla cum sa cureti cele mai dificile depuneri de calcar de pe orice suprafata si ce poti face pentru a preveni acumularea acestora pe viitor.

CUPRINS

  1. Indepartare calcar si cum se formeaza?
  2. Cu ce se curata depunerile de calcar?
  3. Indepartare calcar: Este calcarul periculos pentru oameni?
  4. Curatare calcar: Cum sa previi aparitia depunerilor de calcar cu ajutorul produselor profesionale?

1. Indepartare calcar si cum se formeaza?

Calcarul (sau carbonatul de calciu) este o roca sedimentara alb-galbuie, cu aspect de creta. De obicei, acesta apare in urma evoporarii apei dure - adica acea apa care contine un numar mare de minerale precum calciul si magneziul.

Desi apa de la robinet trece prin mai multe sisteme de fitrare, mineralele si sedimentele din apa dura se elimina destul de greu. In cele mai multe cazuri, vei putea gasi calcar in interiorul fierbatoarelor de apa, al tevilor, dar si pe suprafetele robinetelor sau dusurilor. Regula este urmatoarea: oriunde exista apa calda, exista si calcar.

De asemenea, o acumulare de calcar se poate forma si din spuma de sapun sau detergent care nu este curatata adecvat. Astfel, gresia sau faianta din baie si chiuveta din inox din bucatarie sunt si ele expuse acestui risc.

Principalul motiv pentru care oamenii aleg sa indeparteze calcarul este faptul ca arata respingator si creeaza impresia unei locuinte neingrijite. Insa pericolul real il reprezinta acele depuneri care pot provoca daune majore locuintei tale - cum ar fi blocaje sau fisuri ale conductelor de alimentare cu apa.

Indepartare calcar si cum se formeaza

Depunerile de calcar se pot acumula pe orice suprafata cu care apa dura intra in contact. Daca acestea nu sunt curatate corect, calcarul poate restrictiona fluxul apei din tevi sau furtunuri, si pot reduce eficienta acestora. Debitul restrictionat al apei te pune in situatia de a utiliza aparatele de uz casnic mai mult decat este necesar, marind facturile la utilitati. De asemenea, echipamentele casnice care incalzesc apa (boilere, centrale) se pot defecta mult mai usor, iar reparatiile sau achizitionarea unor aparate noi iti pot afecta serios bugetul.

2. Cu ce se curata depunerile de calcar?

Daca sunt neglijate de mult timp, depunerile de calcar se pot intari si astfel va fi din ce in ce mai greu sa le indepartezi. Astfel, probabilitatea de a cheltui mai multi bani pe consumabilele sanitare (spray-uri, dezinfectanti, perii) este mai mare, iar o curatare in profunzime va necesita mai mult timp.

Asadar, cum se curata calcarul? Exista, in general, doua modalitati de a indeparta depunerile de calcar: cu ajutorul produselor profesionale de curatenie sau cu solutiile homemade - cele pe care oamenii le pot prepara cu ingrediente de acasa. Chiar daca este o optiune mai accesibila, in unele cazuri, astfel de solutii improvizate nu au eficienta produselor profesionale.

De exemplu, in cazul solutiilor cu lamaie sau otet, specialistii recomanda sa nu se utilizeze pe robinetele cromate sau cele placate, intrucat acidul poate deteriora cu usurinta finisajul.

De asemenea, indepartarea petelor de calcar cu ajutorul bauturilor carbogazoase nu este altceva decat un mit. Se presupune ca acidul fosforic din bautura poate indeparta depunerile de calcar de pe vasele de toaleta sau cazi de baie. Cei care au testat aceasta metoda, au observat ca singurul rezultat a fost colorarea petei existente, nicidecum indepartarea acesteia.

Pentru a evita astfel de neplaceri, este cazul sa folosesti numai produsele profesionale de curatenie de la Dacris94, create special pentru indepartarea calcarului. Citeste cu atentie instructiunile de pe ambalajul fiecarui produs in parte si bucura-te de o curatenie rapida si eficienta, cu rezultate de lunga durata.

Solutii de curatare pentru depunerile de calcar din baie

Anticalcar baie

Depunerile de calcar pot afecta igiena si aspectul baii tale. Ca intotdeauna cand cureti acest spatiu, vei avea nevoie in primul rand de lavete sau bureti abrazivi si, bineinteles, produse profesionale de curatenie. Atentie! Daca alegi un produs care contine clor, asigura-te ca baia este bine aerisita pe tot parcursul curateniei. De asemenea, nu uita sa ai la indemana o pereche de manusi menajere, pentru a evita contactul direct cu substantele active din produse.

  • Indepartarea calcarului de pe vasul de toaleta

Un produs de curatare profesional este alegerea perfecta pentru indepartarea calcarului de pe vasul de toaleta. Pentru un plus de prospetime, poti alege un detergent anti-calcar parfumat. Odata ce pulverizezi suprafetele care necesita ingrijire, freaca vasul toaletei (si mai ales partea colacului care face contact cu acesta) cu ajutorul unei perii pentru WC sau cu un burete abraziv, pana ce murdaria dispar. Clateste apoi tot vasul cu apa si repeta acesti pasi la nevoie.

  • Indepartarea calcarului de pe dus

Indepartarea calcarului de pe dus

Vei stii ca dusul tau este infundat de calcar in momentul in care presiunea apei este inegala, iar aceasta tasneste in toate directiile. Poti curata simplu si rapid dusul cu ajutorul unui gel activ sanitarizant. Desurubeaza capul dusului si aplica solutia de curatare, lasand sa actioneze timp de cateva minute. Apoi, clateste suprafetele cu apa din abundenta, si incheie operatiunea stergand surplusul de apa cu o carpa moale.

Acelasi produs poate fi aplicat pe suprafete verticale, cum ar fi usa de la dus, sau gresia si faianta din baie.

  • Indepartarea calcarului de pe robinete

Cand vine vorba de curatarea robinetelor si a chiuvetelor din baie, un produs profesional functioneaza mai bine decat solutiile pregatite in casa.

Indepartarea calcarului de pe robinete se face in doua etape: curatarea corpului robinetului si a orificiului de evacuare a apei. Pulverizeaza de doua-trei ori solutia pentru inox de la Dacris94 pe fiecare dintre suprafetele mentionate si apoi lasa produsul sa actioneze. Cu ajutorul unei lavete umede, sterge apoi robinetul in intregime.

  • Indepartarea calcarului din masina de spalat

Indepartarea calcarului din masina de spalat

Calcarul se va forma pe orice suprafata care a fost expusa apei dure, inclusiv in interiorul electrocasnicelor. Cand vine vorba de masina de spalat, depunerile de calcar pot deteriora furtunurile de alimentare cu apa, precum si componentele sale mecanice. Pentru masina de spalat, foloseste un anticalcar praf in locul detergentului obisnuit si porneste un ciclu gol de spalare (fara rufe). Astfel, masina ta de spalat nu va mai fi predispusa la acumularilor de calcar, iar hainele tale isi vor pastra rezistenta si culorile vii.

Solutii de curatare pentru depunerile de calcar din bucatarie

O restrictie a debitului de apa din cauza depunerilor de calcar inseamna ca diverse instrumente de uz casnic din bucatarie nu vor functiona la parametri optimi. Evita acest scenariu prin utilizarea unor produse profesionale pentru indepartarea calcarului din bucatarie.

Acestea pot impiedica depunerea minerale daunatoare in zonele ce au contact cu apa, fie in interior (conducte, tevi), fie la exterior (chiuvete). Daca sedimentele din apa nu apuca sa se lipeasca de suprafete, calcarul nu se va mai forma pe acestea.

  • Indepartarea calcarului de pe chiuvetele din inox

Indepartarea calcarului de pe chiuvetele din inox

Chiuveta si robinetele din bucatarie pot fi curatate si mentinute in acelasi mod. O chiuveta din otel inoxidabil este mult mai sensibila la petele de apa dura decat una de portelan. Aceste depuneri iritante vor face ca suprafata sa se simta mai dura la atingere. Si in acest caz, sunt disponibile produse anticalcar de calitate. Formula fara clor a solutiei pentru inox asigura o buna igienizare a chiuvetei si mentine luciul robinetilor din bucatarie.

  • Indepartarea calcarului din tevi:

In unele cazuri, sedimentele calcaroase nu sunt expuse la vedere. Acest lucru ingreuneaza fara doar si poate curatarea lor tevilor si a conductelor. Pentru a scapa de acumularile interne de calcar, poti folosi produse speciale de curatare. Foloseste gelul anticalcar forte pentru tevile de scurgere si asteapta sa actioneze conform instructiunilor de pe ambalaj. Formula ultraconcentrata va dizolva cu usurinta depunerile de calcar, rugina, si alte sedimente din conducte.

  • Indepartarea calcarului din masinile de spalat vase

Depunerile de calcar din electrocasnice reprezinta medii favorabile pentru inmultirea bacteriilor. In cazul masinilor de spalat vase, acesta vor afecta rezultatele folosirii ei, iar vesela nu va fi complet curata si corect igienizata.

Pentru masina de spalat vase pune decalcifiantul in compartimentul special pentru acesta, apoii seteaza aparatul pentru un ciclu de ss. Pe langa indepartarea calcarului, produsul special de curatare va improspata masina de spalat vase, iar performantele acesteia nu vor fi compromise.

Solutii de curatare pentru depunerile de calcar de pe electrocasnice

In cazul fierbatorului de apa, poti incepe prin a umple recipientul cu apa de la robinet, adaugand granule anti-calcar. Lasa-le sa actioneze cateva minute, pana ce calcarul se va dizolva usor. Clateste bine recipientul pentru a indeparta mirosurile si apoi fierbe in cana o cantitate de apa curata, pe care sa o golesti ulterior.

Poti face acelasi lucru si pentru aparatele de cafea, adaugand produsul in compartimentul pentru apa. Drept urmare, gustul cafelei sau al ceaiului preparat nu va fi afectat.

In ceea ce priveste curatarea fierului de calcat, verifica mai intai daca acesta are o functie "anti-calcar" incorporata. In caz contrar, pulverizeaza placa fierului de calcat cu sprayul anticalcar si apoi apasa de cateva ori pe butonul de pulverizare a aburilor, pana cand impuritatile sunt eliminate. Sterge suprafata placii cu un prosop vechi si repeta acest procedeu ori de cate ori observi ca fierul tau de calcat lasa urme de murdarie pe haine.

Anticalcar fierbator de apa

3. Indepartare calcar: Este calcarul periculos pentru oameni?

In conditiile unei expuneri minime, calcarul nu este un pericol pentru sanatate. Totusi, daca locuiesti intr-o zona cu apa dura, trebuie sa stii ca aceasta poate avea cateva efecte neplacute.

In unele cazuri, depunerile de calcar din apa pot avea un efect iritant pentru piele, infundand porii si uscand scalpul. Concentratia ridicata de minerale si saruri din apa face ca firele de par sa devina mai fragile, ceea ce in timp duce la pierderea stralucirii naturale a parului. De asemenea, nu este recomandat sa bei apa direct de la robinet, intrucat gradul mare de sedimente poate afecta smaltul dintilor si creste aparitia tartrului.

4. Curatare calcar: Cum sa previi aparitia depunerilor de calcar cu ajutorul produselor profesionale?

Cand vine vorba de indepartarea calcarului, masurile preventive sunt solutia care iti vor economisi timpul si micsora efortul depus. Exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru asrea petelor de apa dura si a depunerilor calcaroase, in mod eficient:

  • Curata regulat suprafetele care sunt mai expuse la contactul cu apa.
  • Utizeaza produse profesionale de curatare si prevenire a depunerilor de calcar.
  • Sterge suprafetele atunci cand sunt umede, la fel cum ai face pentru a preveni mucegaiul.
  • Foloseste un stergator sau o carpa uscata pentru a indeparta apa de pe suprafetele de sticla sau geamurile cabinei de dus.
  • Sterge cu o laveta curata chiuvetele si robinetele dupa ce le-ai folosit, astfel incat sa fie complet uscate.

Produse profesionale de curatare si prevenire a depunerilor de calcar

Asadar, petele si depunerile de calcar pot fi curatate eficient folosind metodele de mai sus. Daca doresti suprafete stralucitoare si corect igienizate, contacteaza chiar astazi echipa Dacris94 pentru a beneficia de cele mai bune produse profesionare de curatenie. Bucura-te de noul aspect al casei tale si elimina din start grija viitoarelor depuneri de calcar!

Surse foto: pexels.com / unsplash.com / shutterstock.com

Cosul meu

Cosul este gol.